Over the dog cave

The dog cave is een eenmanszaak welke ontstaan is uit onze eigen zoektocht naar een bench voor in onze eigen wagen, een combinatie van onderstaande punten vonden we helaas nergens terug. 
 
Door mijn 20 jaar ervaring met nauwkeurige bewerkingsmachines, aluminium en interesse is de stap gezet om zelf te starten aan de ideale bench. Na het tekenwerk, de keuze van de juiste materialen, enkele prototypes en het wegwerken van de kinderziektes zijn wij zelf tevreden met het resultaat en kan ook u een opvouwbare, stevige, veilige en gebruiksgemakkelijke bench in huis halen.

Onze waarden

Veiligheid

Een ontsnappingsluik achteraan biedt een uitweg indien de kofferklep geblokkeerd zit na een aanrijding.

Gebruiksgemak

Het gemakkelijk verplaatsen van de bench geeft de mogelijkheid deze te gebruiken in de wagen, in een B&B, op uw vakantiebestemming of in uw huis.

Kwalitatief

Aluminium kader en triplex wanden gecombineerd met kwalitatieve onderdelen.

Maatwerk

Bepaal zelf uw afmetingen, afstand tussen tralies, hoe de deur moet openen, enz...

Direct een prijs

Nooit wachten op een offerte, met de online tool hebt u onmiddellijk uw prijs.

In contact

Direct contact met de zaakvoerder, blijf up to date met de vooruitgang van uw bestelling.

Wie zijn we

Ik ben Koen, 41 jaar en oprichter van The dog cave. Wanneer ik niet voor u aan het werk ben dan kan je mij terugvinden op koersfiets of mountainbike of op stap, samen met mijn vriendin An en onze 2 viervoeters. We proberen jaarlijks minstens één langere periode eropuit te trekken met de auto en de tent, uiteraard mag onze passagier in de koffer daarbij niet ontbreken.

Ik heb altijd al een zekere interesse gehad in techniek en innovatie, mijn "machinepark" werd door de jaren heen zo uitgebreid dat ik me uiteindelijk gewaagd heb aan dit grotere project. Het voortdurend zoeken naar de beste materialen en het maken van de prototypes was maar één deel van het plezier, een bench maken voor uw hond is het andere.

Neem gerust verder een kijkje op de site, probeer de berekeningsprogramma's eens uit en als er nog vragen zijn dan hoor ik het wel via mail of telefoon.

De werkwijze

Hebt u interesse in een bench volg dan volgende stappen:

  1. Kiest u voor een opvouwbare bench of een niet opvouwbare bench?
  2. Meet uw auto of ruimte waar de bench moet komen zo goed mogelijk op en vul de maten in, de maten moeten bij benadering juist zijn.
  3. U krijgt onderaan een nauwkeurige, vrijblijvende prijsbepaling (incl. BTW). Bent u hier tevreden mee, contacteer ons dan om verder af te spreken.
  4. Tijdens de afspraak doen we ter plaatse een zeer nauwkeurige opmeting, bespreken we al uw verdere wensen en u krijgt de definitieve prijs.
  5. Bent u tevreden? We bespreken het voorschot en de levertermijn , maken uw bestelbon op en wij gaan aan de slag met uw bench.
  6. De afgewerkte bench wordt in uw auto of ruimte geplaatst en u krijgt de nodige uitleg, het resterende bedrag wordt afgerekend.
Hebt u andere vragen of is er iets niet duidelijk? Contacteer ons vrijblijvend en wij beantwoorden uw vraag binnen 24h.

Benchtraining

Na de aankoop van een bench voor in de auto is het best om je hond eerst te laten wennen aan de nieuwe bench.

Voor honden die het al gewend zijn om te vertoeven in een bench voor in de kamer zal de stap naar een autobench gemakkelijk zijn, zet de bench eerst op de grond en laat je hond ze gewoon worden totdat hij/zij er even vertrouwd mee is als zijn kamerbench, wanneer je ze in de auto gaat gebruiken zorg dan dat de eerst rit niet te lang duurt en dat er een leuke activiteit aan gekoppeld wordt (bv. een wandeling en geen bezoekje aan de dierenarts), wanneer er na enkele korte ritten geen problemen zijn met wagenziekte en je hond weet hoe hij zich best voelt in de bench dan kan je langere ritten uitproberen.

Voor puppy’s of honden die nog geen andere bench gewoon zijn zal je iets langer op de grond moeten oefenen vooraleer je ze in de auto kan gebruiken. De eerste keer zet u de bench open op de grond en laat je je hond er vrij in rondlopen, probeer kleine snoepjes te verstoppen of leg speelgoed in de bench. Wanneer je hond al wat meer gewoon is kan je de deur al eens proberen te sluiten en onmiddellijk terug te openen zodat je hond leert dat hij zich geen zorgen hoeft te maken. Geef je hond iets lekkers (kluif) in zijn bench en probeer de periodes met gesloten deur steeds te verlengen. Open de deur enkel wanneer je hond stil is en niet blaft of piept anders gaat hij succes hebben met ongewenst gedrag en dit is moeilijk af te leren.

Wanneer je hond de bench gewoon geworden is en deze als een veilige plek beschouwt dan kan je ze in de auto gaan gebruiken, lees hiervoor bovenstaande paragraaf.

Enkele tips:

  • Neem je tijd om je hond aan de bench te laten wennen, hij/zij moet het zien als een veilige plek en door dit te overhaasten doe je meer kwaad dan goed.
  • Straf je hond niet door hem in de bench te zetten, dit wordt dan een onaangename plek.
  • Laat je hond met rust als hij in de bench zit.